joi, 18 aprilie, 2024

Planta care functioneaza ca un medicament: Combate durerea de spate si inflamatiile

Distribuie:

Publicat:

Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) este o plantă originară din Africa de Sud utilizată ca remediu tradițional pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi artrita, febra sau indigestia.

Gheara diavolului este o plantă cu flori din familia susanului, a cărei rădăcină conține mai mulți compuși activi, în special glicozide iridoide, care au a demonstrat efecte antiinflamatorii. Unele studii sugerează că glicozidele iridoide pot avea și efecte antioxidante, ceea ce înseamnă că planta poate avea capacitatea de a îndepărta efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Din aceste motive, suplimentele cu gheara diavolului au fost studiate ca remediu potențial pentru afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita și guta și pentru reducerea durerii. Aceste suplimente se găsesc sub formă de extracte concentrate și capsule, sau măcinate într-o pulbere fină. Gheara diavolului este, de asemenea, folosită ca ingredient în diferite ceaiuri de plante.

Gheara diavolului poate reduce durerile în osteoartrită

Inflamația este răspunsul natural al organismului la răni și infecții, însă, deși unele inflamații sunt necesare pentru a apăra corpul, inflamația cronică poate dăuna sănătății, fiind asociată cu bolile de inimă, diabetul și tulburările cerebrale. Există și afecțiuni caracterizate direct de inflamație, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, artrita și guta.

Gheara diavolului a fost propusă ca un remediu potențial pentru afecțiunile inflamatorii, deoarece conține compuși vegetali numiți glicozide iridoide, în special harpagozide, potrivit doc.ro. În studiile efectuate în eprubetă și pe animale, harpagozida a limitat răspunsurile inflamatorii.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img