joi, 28 martie, 2024

Plante care te ajuta sa alungi oboseala

Distribuie:

Publicat:

Potrivit Institutului National de Sanatate, senzatie de oboseala nu este acelasi lucru cu senzatie de somnolenta. Cand sunteti obositi, nu aveti nici o motivatie si nici un pic energie. Senzatia de somnolenta poate fi un simptom de oboseala, dar nu este acelasi lucru. Exista mai multe cauze posibile ale oboselii, care pot fi impartite in trei categorii: factorii generati de stilul de viata (consumul de  droguri, alcool),  afectiuni medicale, precum si probleme de sanatate mentala. De obicei, oboseala temporara (acuta) are o cauza identificabila si se poate remedia usor.

Oboseala excesiva (cronica) este mult mai profunda, dureaza mai mult si nu trece doar cu odihna. Reprezinta aproape o stare constant de slabiciune care se accentuaza pe masura ce trece timpul si isi reduce energia, motivatia si concentrarea. Oboseala are si impact emotional si a bunastarii  psihologice.Tine minte aceste solutii fabuloase, care pot alunga oboseala ca prin minune, fara sa te suprasolicite asa cum fac cafeaua sau alte energizante. 

Coacaze negre: stoarce 4-5 pumni de bobite si bea sucul obtinut. 1-2 pahare pe zi vreme de 5-7 zile, te vor ajuta sa-ti recapeti tonusul. Daca nu gasesti coacaze proaspete, poti cumpara de la magazinele naturiste sirop gata preparat, recomandat mai ales in perioadele extenuante. Ginseng: nu il poti gasi decat la farmacie, sub forma de tablete sau de ceai. Ginsengul este un remediu de senzatie impotriva oboselii. Macese: consumate sub forma de infuzie ori sirop amestecat cu miere, macesele sunt energice si revitalizante. Administrat profilactic, tratamentul previne instalarea oboselii fizice si intelectuale. Catina: prepara un ceai din bobite de catina si bea zilnic 2-3 cani, indulcit cu miere. Pentru un efect rapid, fa o cura de 2 saptamani cu ulei de catina, de la farmacie. Busuiocul: administrat sub forma de tinctura, cate o lingurita de 3-4 ori pe zi, busuiocul stimuleaza sistemul imunitar si alunga oboseala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img