vineri, 29 martie, 2024

Planurile lui Ciolos pentru valorificarea turismului balnear

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca trebuie valorificat potentialul turismului balnear, aratand ca, in acest an, ar putea fi gasite solutii pentru problemele care blocheaza dezvoltarea acestor statiuni.

“Cred ca, cel putin in acest an, apropo de abordarea dezvoltarii turismului in Romania, in corelare cu resursele naturale pe care le avem, cred ca am putea veni cu mai multa claritate in ceea ce priveste turismul balnear si sa vedem cum putem debloca anumite lucruri care blocheaza dezvoltarea unor statiuni balneare cu potential de dezvoltare turistica. Este un punct in care sper eu ca pana la sfarsitul anului sa venim cu cateva lucruri mai clare”, a spus Ciolos, dupa vizita de lucru la Ministerul Economiei.

El a mentionat ca a discutat cu ministrul Economiei Costin Borc si despre industria de aparare, aratand ca aceasta trebuie retehnologizata.

“Date fiind angajamentele pe care Romania si le-a luat, ca stat, politic, de a creste bugetul pentru inzestrarea armatei, cred ca poate sa profite si industria de aparare, putem crea noi locuri de munca, combinand obiectivele strategice de dotare a armatei cu punerea in valoare sau cu retehnologizarea ei in parteneriate pe care le putem construi. Asta ar fi viziunea, asta am discutat si cu presedintele Iohannis, cu ministrul Apararii si in aceste directii vrem sa mergem cu retehnologizarea industriei de aparare si inzestrarea armatei”, a explicat premierul.

Potrivit acestuia, un alt subiect al discutiilor a fost stimularea investitiilor, subliniind ca trebuie regandita prezenta atasatilor comerciali si a consilierilor economici in ambasade.

“Am discutat de acest nou compartiment privind stimularea investitiilor in Romania si a investitiilor romanesti in afara, de a atrage investitori straini in Romania. (…) Aici am numit un nou secretar de stat coordonator care vine cu o noua viziune, cu obiectivul de a crea si consolida aceasta agentie pentru promovarea investitiilor si comertului, de a regandi prezenta atasatilor comerciali si a consilierilor economici in ambasadele noastre sa ajute la promovarea economiei romanesti si a comertului”, a punctat Ciolos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img