vineri, 29 martie, 2024

PNL adopta mutarea cu revenirea traseistii?

Distribuie:

Publicat:

Viceliderul grupului PNL de la Camera Deputatilor, Tinel Gheorghe, a declarat ca alesii locali care au migrat, in urma Ordonantei 55,  la PSD si doresc sa se intoarca la liberali pentru alegerile locale din 2016, ar putea fi primiti inapoi, daca au sustinerea cetatenilor si in functie de motivele pentru care au plecat.

“Vor fi primari are au plecat pe Ordonanta 55 si care vor dori sa se intoarca in PNL. Trebuie sa fie analizat caz cu caz. Acolo unde merita, in functie de situatia politica, de motivele care au stat la baza plecarii lor, ar putea fi reprimiti in PNL”, a declarat Tinel Gheorghe.

Potrivit acestuia, ar putea fi reprimiti in partid primarii care au plecat la PSD, doresc sa se reintoarca si se mai bucura de credibilitatea cetatenilor, isi fac “autocritica” si au avut motive legate de rezolvarea unor probleme ale localitatilor lor.

“E posibil sa-i primim inapoi pe cei care se mai bucura de credibilitatea cetatenilor, ca nu toti cetatenii sunt de acord cu migratia, pe cei care au plecat pentru rezolvarea problemelor de finantare a obiectivelor din localitate, pentru ca cei de la PSD ii finantau reprezentantii lor”, a mai explicat Tinel Gheorghe.

El a adaugat ca, in conditiile in care legea prevede ca primarul se alege intr-un singur tur de scrutin si primarul in functie are prima sansa, PNL nu poate sa mentina ideea de a nu-i primi inapoi pe primari.

Ordonanta 55/2014 a fost emisa de Guvern in august 2014, actul normativ permitand alesilor locali sa migreze la alte formatiuni, fara a-si pierde mandatul, avand la dispozitie 45 de zile pentru a-si declara optiunea. Alesii locali au putut opta pentru un partid pana pe 17 octombrie.

Potrivit unui raport Expert Forum, publicat in ianuarie 2015, peste 5.000 de alesi locali, intre care 552 de primari, au migrat la alte partide dupa adoptarea OUG 55/2014, marele castigator fiind PSD, catre care s-au indreptat 79 la suta dintre primarii care au migrat, iar marii perdanti, PNL si PDL.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img