joi, 28 martie, 2024

PNL Arges anunta ca judetul primeste aproape 1,3 miliarde de lei pentru finalizarea proiectelor de infrastructura rutiera

Distribuie:

Publicat:

 

Judeţul Argeş va primi în acest an aproape 1,3 miliarde lei de la bugetul de stat pentru finanţarea unor proiecte de infrastructură rutieră, precum tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, drumul expres Craiova – Piteşti, reabilitarea DN 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov, modernizarea DN 67B Scoarţa – Piteşti, a anunţat PNL Argeş într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Pentru autostrada Sibiu – Piteşti Guvernul va aloca anul acesta 477 milioane lei iar pentru drumul expres Craiova – Piteşti se va aloca suma de 736,5 milioane lei, menţionează sursa citată.

"Autostrada Sibiu-Piteşti şi în special tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş devine realitate, după ce guvernul condus de Florin Cîţu a decis să aloce în acest an aproape 477 milioane de lei pentru acest proiect. Suma este cu peste 67% mai mare faţă de nivelul cheltuit anul trecut, şi este un semn clar că vor începe lucrările pe tronsonul 5 Piteşti-Curtea de Argeş. Drumul expres Piteşti-Craiova va primi 763,5 milioane de lei preconizându-se ca anul acesta să fie finalizat tronsonul 2 cu o lungime de 42 km, segmentul care ocoleşte Slatina şi Balş, şi să demareze lucrările la tronsonul 3, de la Slatina până la graniţa cu judeţul Argeş", se arată în comunicat.

Totodată, se vor aloca peste 20 de milioane lei pentru DN73 Piteşti – Câmpulung – Braşov, peste 7,5 milioane lei pentru reabilitarea podului peste râul Dâmboviţa în comuna Dâmbovicioara şi pentru pentru modernizarea DN67B Scoarţa – Piteşti se vor aloca două milioane lei.

În bugetul pentru 2021 vor fi prevăzute şi finanţarea expertizei tehnice şi elaborarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea DN7C – Transfăgărăşan, precum şi finanţarea studiului de prefezabilitate pentru realizarea centurii de vest a municipiului Piteşti.

"În total, aproape 1,3 miliarde de lei sunt alocaţi judeţului nostru pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură pe care le-am demarat şi pe care le-am asumat că le vom finaliza sub guvernare liberală", se precizează în comunicatul PNL Argeş.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img