vineri, 29 martie, 2024

Polei pe mai multe drumuri din tara. In Buzau s-au produs 3 accidente pe o portiune de 500 de metri

Distribuie:

Publicat:

Trei accidente s-au produs, joi seara, pe o portiune de doar 500 de metri, pe DN2 – E85, intre Oreavu si Posta Calnau, din judetul Buzau, din cauza carosabilului ud si inghetat, informeaza Mediafax. Pe mai multe drumuri din tara exista risc de aparitie a poleiului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a transmis, joi seara, ca din cauza carosabilului ud si a temperaturilor in scadere exista riscul aparitiei poleiului pe mai multe artere rutiere din judetele Buzau, Calarasi, Giurgiu si Teleorman.

In judetul Buzau, pe DN2, intre Oreavu si Posta Calnau a aparut poleiul si se actioneaza cu materialul antiderapant, insa efectul este mult diminuat din cauza conditiilor meteo.

Potrivit Politiei Buzau, trei masini s-au tamponat, un TIR a derapat si a ajuns in sant, iar un microbuz in care se aflau cinci persoane s-a rasturnat. Nu au existat persoane ranite.

De asemenea, pe raza judetelor Constanta si Tulcea se circula in conditii de ceata pe mai multe artere rutiere.

Pentru a nu fi implicati in accidente rutiere, politistii le recomanda soferilor sa foloseasca luminile de ceata, precum si sistemele de iluminare-semnalizare si de climatizare-dezaburire, pentru a vedea si a fi observati in trafic; sa reduca pe cat posibil viteza de deplasare; sa circule cu foarte mare atentie, pentru a putea evita orice obstacol, sa evite depasirile, iar daca sunt necesare, sa le realizeze numai dupa o asigurare temeinica. De asemenea, soferii trebuie sa pastreze in mers o distanta suficient de mare intre autovehicule, pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa manifeste permanent o conduita preventiva la volan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img