joi, 28 martie, 2024

Politele RCA, mai scumpe chiar si pentru soferii fara accidente

Distribuie:

Publicat:

 

Politele RCA s-au scumpit pentru unii soferi, iar acestia acuza firmele de asigurari ca umfla nejustificat preturile. Costul unor polite s-a dublat, chiar daca soferii nu au fost implicati in accidente. Paradoxal, in unele cazuri, cei care nu fac parte din clasele de risc au ajuns sa dea mai multi bani pe asigurarea obligatorie decat cei cu un risc ridicat de accidente. 

De anul trecut, de cand Autoritatea de Supraveghere Financiara a schimbat tarifele de referinta pentru RCA, cei de la service-urile auto, dar si soferii se plang ca firmele de asigurare umfla nejustificat pretul politelor.

Exemplele pot continua. Un sofer de 78 de ani a platit, anul trecut, 333 de lei pentru o asigurare de 12 luni. Anul acesta, aceeasi firma i-a cerut 768 de lei. Sunt si cazuri in care pretul RCA a scazut, dar infim. De exemplu, un sofer de 30 de ani cu bonus 1 plateste acum 361 de lei, pe 6 luni, fata de 380 de lei cat a platit anul trecut. 

Firmele de asigurare sustin ca au aparut situatii noi. O categorie care anul trecut era considerata de risc acum plateste mai putin, pentru ca nu s-au inregistrat accidente. 

Tarifele de referinta pentru RCA s-au modificat la finalul anului trecut. 
De atunci, cei care platesc mai mult sunt soferii de peste 30 de ani, cu autoturisme nu foarte puternice. 

Alexandru Grigorescu, specialist asigurari auto: Legat de accidentele care sunt acoperite de o polita rca este faptul ca daunalitatea la niv anului 2018 a crescut cu aproximativ 21%, fata de acceasi perioada a anului trecut.

Anul trecut, Consiliul Concurentei a sanctionat cu 53 de milioane de euro noua companii de asigurare pentru ca s-ar fi inteles sa majoreze tarifele politelor RCA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img