sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Politia Capitalei: Cartuse si un proiectil, gasite intr-o cutie la o firma de curierat

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Capitalei au ridicat de la o firmă de curierat o cutie care conţinea mai multe cartuşe, tuburi cartuş şi un proiectil, muniţia fiind expediată într-un container de un cetăţean străin prin Portul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, poliţiştii s-au deplasat miercuri la sediul unei societăţi comerciale specializate în activităţi de curierat în vederea efectuării unor verificări specifice, potrivit Agerpres.ro.

Ei au identificat la sediul firmei o cutie din carton în interiorul căreia au fost găsite mai multe cartuşe, tuburi cartuş şi un proiectil, administratorul societăţii afirmând că bunurile au fost găsite în interiorul unui container din incinta societăţii, care aparţinea unui cetăţean străin, container remis de către acesta pe un vapor din Statele Unite ale Americii, către portul Constanţa.

Astfel, în baza unui contract de prestări servicii, societatea a transportat containerul în Bucureşti, urmând ca destinatarul fie să ridice toate bunurile din interiorul containerului, fie să furnizeze societăţii o nouă adresă de livrare a acestuia. Persoana în cauză nu s-a mai prezentat la sediul societăţii pentru a ridica bunurile şi a solicitat ca acestea să-i fie trimise înapoi în străinătate.

Societatea a verificat conţinutul coletelor pentru a se asigura că nu conţineau bunuri sau obiecte interzise sau care necesitau o autorizare specială, astfel fiind identificate obiectele menţionate. Muniţia a fost ridicată în vederea expertizării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi deţinere ilegală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img