joi, 28 martie, 2024

Politica romaneasca: Ponta,pus sub control judiciar, validat pe listele PSD

Distribuie:

Publicat:

Fostul premier Victor Ponta a fost validat marti de Comitetul Executiv al PSD pentru a candida pentru un nou post de deputat, desi este urmarit penal si pus sub control judiciar intr-un dosar penal, iar codul de etica al PSD interzice candidaturi ale persoanelor care au probleme cu legea.

Intrebat daca exista o derogare pentru Victor Ponta pentru a putea candida la alegerile din 11 decembrie pe listele PSD, Liviu Dragnea a sustinut ca ”da, exista aceasta derogare”, fara a da detalii.

”Vorbiti cu Ciolos sa ne atace la Curtea Constitutionala, ca am inteles ca are deja o echipa care numai asta face – atac la Curte pentru orice. Ce i se pune masa, semneaza atacul la Curte… Sa o atace si pe asta”, a raspuns Dragnea ironic insistentelor jurnalistilor.

Codul de etica si conduita al PSD prevede ca un membru pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infractiune, nu va beneficia de sprijinul partidului in alegeri.

Pe 12 octombrie, procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta, pana la limita sumei de 220.000 de euro, in dosarul in care fostul premier este acuzat ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile din 2012.

In septembrie, Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de complicitate la spalare de bani, respectiv ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile din 2012.

Sursa: Mediafax

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img