vineri, 29 martie, 2024

Politistii de frontiera vasluieni gazde primitoare si in acest an-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In cadrul acestui program, in zilele de 18 si 19 aprilie, Sectorul Politiei de Frontiera Husi (Punctul de Trecere a Frontierei Albita), Sectorul Politiei de Frontiera Berezeni si Sectorul Politiei de Frontiera Falciu, structuri subordonate Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, au fost vizitate de peste 400 de copii de varsta scolara din cadrul unor scoli din municipiile Vaslui si Husi, precum si din localitatile Berezeni si Falciu.

Reprezentantii politiei de frontiera participanti la activitate le-au prezentat copiilor sediile institutiilor, activitatile specifice ce se desfasoara in punctele de trecere a frontierei, precum si principalele atributii ale politistilor de frontiera. Totodata  le-au prezentat tehnica din dotare, mijloacele de transport si aparatura speciala, utilizata de politistii de frontiera in munca lor de supraveghere si control a frontierei de stat a Romaniei, in scopul prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere.

“In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, colegii nostri au primit sprijin din partea lucratorilor vamali, facand si de aceasta data „echipa comuna” in prezentarea oferita copiilor a activitatilor specifice de control la trecerea frontirei de stat. S-a subliniat utilitatea aparaturii din dotare in depistarea tentativelor de introducere in tara a bunurilor ilegale, dar si importanta factorului uman, fie el lucrator vamal sau politist de frontiera.”declara Irina Mirica

De asemenea, copiii au urmarit cu interes exercitii demonstrative efectuate cu cainii din dotarea de serviciu, fiind impresionati de performantele acestora de a depista in decurs de cateva minute “drogurile” si tigarile de contrabanda ascunse.

Eforturile colegilor nostri canini, precum si ale politistilor de frontiera care i-au condus in activitatea de cautare au fost rasplatite cu aplauze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img