sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Politistii huseni l-au arestat pe tanarul care a talharit o bunicuta din comuna Arsura

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii hușeni au reținut un tânăr din localitatea Cozmești, județul Iași, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat, ambele comise în comuna Arsura, județul Vaslui.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși sprijiniți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, au probat activitatea infracțională a unui tânăr de 22 de ani, din Cozmești, județul Iași, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat.

          În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în data de 8 ianuarie 2019, tânărul bănuit de comiterea infracțiunilor, însoțit de un alt tânăr (22 de ani din Cozmești) ar fi pătruns, prin efracție, în locuința unei femei în vârstă de 90 de ani, din localitatea Fundătura, comuna Arsura, ocazie cu care, prin violență, ar fi deposedat-o de bunuri personale, în valoare de 1.000 lei.

Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2019, cei doi bărbați ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Primăriei Comunei Arsura, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 100 lei.

În urma probatoriului administrat, în cursul lunii mai 2019, unul dintre bărbați a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv de către Judecătoria Huși. Alte două persoane, un bărbat în vârstă de 26 de ani și o tânără de 20 de ani au fost cercetate, în stare de libertate, pentru complicitate la furt calificat.

În cursul zilei de luni, 26 aprilie, în urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe bărbatul de 22 de ani (care s-a sustras cercetărilor efectuate în cauză), pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.      

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img