vineri, 29 martie, 2024

Politistii Lotului Albita I, condamnati dupa 6 ani de procese

Distribuie:

Publicat:

Emotiile celor 45 de politisti si ofiteri de frontiera arestati in anul 2011 pentru luare de mita si constituirea unui grup infractional organizat in controversatul dosar Lotul Albita I, au luat sfarsit miercuri seara dupa ce judecatorii Curtii de Apel Iasi au dat sentinta : inchisoare cu suspendare.

Instanta a decis in sedinta de fond din 7 martie, ca 23 dintre politisti sa fie condamnati la doi ani de inchisoare cu suspendare. Traian Mazdrag, Florin Gavrilita, Alexandru Luca, Catalin Popa, Lucian Dieac, Cristi Racovita, Andreea Roman, Veronica Sorea, Nicolae Popovici, Catalin Cherciu, Emil Paveliuc, Gelu Marcu, Ionel Maciuca, Adriana Nechita, Valentin Ladaru, Decebal Bejan, Gheorghe Carp, Corneliu Florea, George Ionescu, Rares Fortu, Corneliu Panainte, Ionut Alin Taragan si Claudiu Alistar sunt cei care, potrivit procurorilor, nu s-au infruptat prea mult din “atentiile” primite de la  persoanele care tranzitau frontiera de Est.

Seful PTF Albita de atunci, comisarul Daniel Corban si ceilalti politisti, Andrei Asimine, Vlad Asimine, Ruzandra Albusan, Vlad Grigorescu, Florin Onila, Raimond Barlad, Ioan Balahura, Sebastian Ciobanu, Octavian Mardare, Traian Tataru, Adrian Pascal, Constantin Tanasa, Iordan Baltatu, Danut Cornea, Vlad Polojan, Daniel Girtu,Alin Nechita, Ioan Balahura, Alin Nita si Petrut Porumboiu au primit cate trei ani de inchisoare cu suspendare, si asta pentru ca numarul actelor materiale comise au ajuns, la unii dintre ei, si la 20 pe o tura de noapte.

Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, inculpatii au savarsit fapte de coruptie in perioada noiembrie 2010-ianuarie 2011, cand au primit si acceptat atat in nume propriu cat si in numele colegilor, suma de 2.164.800 lei in total, dar si alte bunuri, de la cei care tranzitau frontiera si de cele mai multe ori nu aveau niciun fel de problema.

Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sustine si faptul ca tariful cunoscut de cei care ofereau mita, era intre 5 si 10 lei pentru simpla aplicare a stampilei, insa acesta crestea chiar si pana la 100 de euro, in cazul situatiilor speciale. Doar pe o tura, unul dintre politisti aduna pana la 2.000 lei.

Decizia Curtii de Apel Iasi nu este definitiva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img