joi, 28 martie, 2024

Ponta afla saptamana viitoare daca mai ramane avocat

Distribuie:

Publicat:

Baroul Bucuresti a amanat pentru saptamana viitoare o decizie cu privire la solicitarea depusa de Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura, dupa ce acestuia i-a fost retras titlul de doctor din cauza plagiatului.

Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti, a declarat la finalul sedintei de marti ca situatia este “inedita”, fiind pentru prima oara cand membrii baroului au de luat o asemenea decizie.

Victor Ponta a fost admis in Barou fara examen, doar in baza titlului de doctor in drept obtinut anterior. Dupa ce Ministerul Educatiei i-a retras titlul, din cauza plagiatului, europarlamentarul Monica Macovei a reclamat faptul ca Ponta ar fi intrat in avocatura in mod fraudulos si a cerut excluderea lui.

Ion Dragne a precizat ca s-a decis ca el si alti doi colegi sa analizeze cazul si pana marti, 30 august, sa prezinte un raport membrilor consiliului Baroului Bucuresti, dupa care vor urma dezbateri si se va lua o decizie.

“Consiliul a apreciat sa ii invite pe cei doi, Monica Macovei si Victor Ponta, pentru sedinta din 31 august 2016 la orele 12:00”, a mai punctat Ion Dragne, subliniind faptul ca “nu este vorba despre o procedura disciplinara”, ci doar despre o “cerere inedita”.

De asemenea, decanul Baroului Bucuresti a subliniat faptul ca lipsa celor doi invitati “nu va impiedica luarea unei decizii”.

Dupa ce Consiliul va analiza si va hotari, intr-un fel sau altul, “este dreptul fiecaruia sa prezinte public punctul de vedere”, a mai declarat Dragne.

Pe de alta parte, acesta a precizat si ca decizia Consiliului este “un act administrativ” care poate fi ulterior verificat din punct de vedere al legalitatii atat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, cat si de instanta de judecata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img