joi, 25 aprilie, 2024

Porsche a devenit cel mai valoros producător auto din Europa, depăşind grupul Volkswagen

Distribuie:

Publicat:

Porsche a devenit joi cel mai valoros producător auto din Europa, depăşind grupul Volkswagen, după succesul listării producătorului de maşini sport de lux, transmite Reuters.

Chiar dacă luni acţiunile Porsche au scăzut sub preţul de listare, la 81 euro, în contextul declinului de pe pieţele bursiere, ele au urcat joi dimineaţă la 93 euro (91,95 dolari), astfel încât capitalizarea sa bursieră a ajuns la 85 miliarde de euro. Avansul vine după ce băncile de investiţii implicate în listare au achiziţionat aproape 3,8 milioane de acţiuni pentru 312,8 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Astfel, capitalizarea bursieră a Porsche a depăşit-o pe cea a Volkswagen, de 77,7 miliarde de euro. Pe următoarele locuri în topul celor mai valoroşi producători auto din Europa se află Mercedes-Benz, cu 57,2 miliarde de euro, BMW, cu 47,5 miliarde de euro, şi Stellantis, cu 39,7 miliarde de euro. Pe fondul aşteptărilor investitorilor privind majorarea cererii de vehicule electrice, acţiunile companiei americane Tesla au crescut cu aproape 50% anul trecut, iar capitalizarea bursieră a depăşit 1.000 de miliarde de dolari în octombrie 2021.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img