News Flash:

Porumboiu: Cererea de insolventa formulata de Sporting Club Vaslui impotriva Comcereal este nefondata

22 Mai 2014
2272 Vizualizari | 0 Comentarii
Omul de afaceri Adrian Porumboiu spune ca cererea de deschidere a procedurii de insolventa formulata de echipa Sporting Club Vaslui impotriva firmei sale Comcereal este una "sicanatorie" si "nefondata", in conditiile in care clubul de fotbal ar avea datorii catre societatea sa, si nu invers.

Cererea de deschidere a procedurii de insolventa formulata in instanta de echipa de fotbal Sporting Club Vaslui impotriva societatii Comcereal SA Vaslui, pentru o presupusa datorie de 13 milioane de lei, este considerata de catre proprietarul firmei Adrian Porumboiu drept una "sicanatorie" si "nefondata", transmite corespondentul MEDIAFAX.

In consecinta, Porumboiu sustine ca va contesta actiunea deschisa de Sporting Club SA la Tribunalul Vaslui, in conditiile in care nu ar avea datorii catre echipa de fotbal din liga intai, SC Vaslui, asa cum se arata in plangerea depusa in instanta.

"Cererea de deschidere a procedurii insolventei formulata de SC Sporting Club SA Vaslui impotriva SC Comcereal SA este o actiune sicanatorie, formulata cu rea-credinta si vadit nefondata, urmand a fi contestata, in conformitate cu Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Societatea Comcereal SA nu inregistreaza niciun fel de datorie fata de Sporting Club SA, dimpotriva, aceasta din urma datoreaza sume importante atat societatii Comcereal SA Vaslui, cat si celorlalte societati care apartin grupului Racova. Asa-zisa incapacitate de plata este infirmata de constanta cu care ne onoram toate obligatiile de plata fata de partenerii contractuali, iar actiunea initiata de Sporting CLUB SA Vaslui este formulata doar cu scopul crearii unui impact negativ asupra imaginii societatii si discreditarii acesteia in fata partenerilor de afaceri si mass-mediei, drept pentru care ne rezervam dreptul de actionare in instanta a celor responsabili", se arata intr-un comunicat de presa pus la dispozitia corespondentului MEDIAFAX de presedintele grupului de firme Racova-Com-Agro-Pan, Adrian Porumboiu.

Sporting Club SA Vaslui a solicitat in instanta intrarea in insolventa a SC Comcereal SA Vaslui, pentru o presupusa datorie de peste 13 milioane de lei, reprezentand o sponsorizare. Potrivit plangerii depuse la Tribunalul Vaslui de catre Sporting Club SA, firma Comcereal ar datora clubului de fotbal suma de 13 milioane de lei, reprezentand facturi care nu ar fi fost achitate de catre societatea lui Porumboiu pentru niste utilaje agricole luate de la un sponsor al formatiei de fotbal SC Vaslui. In fapt, firma de utilaje agricole a fost sponsorul echipei de fotbal FC Vaslui si, in schimbul contractului, ar fi livrat combine si tractoare catre Comcereal, iar aceasta societate ar fi avut obligatia de a le plati catre beneficiarul contractului, respectiv Sporting Club SA Vaslui.

Comcereal SA Vaslui, membra a grupului de firme Racova-Com-Agro-Pan detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 320,5 milioane de lei, cu 17 la suta mai mare ca in 2012, si cu un profit brut de 4,8 milioane de lei. Societatea in cauza are ca obiect de activitate cultivarea si comercializarea cerealelor, productia agricola vegetala realizandu-se pe 27.737 hectare de teren, arendate de la persoane fizice si juridice din judetele Vaslui, Galati, Neamt si Iasi.

Actiunea intreprinsa de clubul vasluian de fotbal vine la o saptamana dupa ce, la randul sau, omul de afaceri Adrian Porumboiu a solicitat in instanta, prin firma sa Comprest SA Vaslui, intrarea in insolventa a SC Sporting Club SA Vaslui. Cererea facuta de SC Comprest SA Vaslui, societate de transport rutier si constructii civile, industriale si agricole, vine dupa ce clubul vasluian de fotbal, aflat in prezent pe locul sase in Liga I, nu ar mai onorat platile fata de aceasta firma pentru serviciile prestate.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a detinut pana in vara anului trecut pachetul majoritar de actiuni la club, respectiv 84 la suta, pe care l-a cedat finului sau, Ciprian Damian.

Datoriile societatii Sporting Club SA Vaslui numai la bugetul de stat sunt de peste 36 milioane de lei. Aceste debite au fost stabilite de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in urma unui control facut de inspectia fiscala pentru activitatea desfasurata de club in perioada 2004-2008.

De altfel, din cauza obligatiilor fiscale catre bugetul de stat si jucatori, formatia SC Vaslui nu a primit nici licenta in liga intai pentru sezonul competitional 2014-2015, fiind retrogradata in liga inferioara. Decizia comisiei de licentiere a fost atacata de Consiliul Local Vaslui, in calitate de actionar minoritar, cu 16 la suta din actiunile clubului, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane, cerere admisa si care urmeaza a fi analizata.

sicanatorie adrian porumboiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0915 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037742 (s)