joi, 18 aprilie, 2024

Povestea acestei familii te va impresiona pana la lacrimi: Dupa ce mama a ajuns pe patul de moarte, copilul a fost lovit de o boala cumplita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Femeia in varsta de 59 de ani sufera de multiple comorbiditati, printre care cancer pulmonar si metastaze multiple diseminate pe emisferele cerebrale si edem cerebral • Apeleaza la bunatatea oamenilor pentru a strange suma de 60.000 euro, ca sa poata urma tratamente atat in Serbia, cat si in Turcia, pentru a se vindeca • In momentul de fata, femeia este internata la Institutul Regional de Oncologie si asteapta ca donatiile sa fie stranse pentru a putea urma primul tratament

Chinul unei familii iesene a inceput in 2018, pe data de 5 iunie, cand mama a fost diagnosticata cu o forma de cancer pulmonar, care a evoluat foarte repede. Mariana Tanasa, femeia in varsta de 59 de ani, a cedat in fata bolii si astazi cere ajutorul celor cu suflet mare, ca viata ei sa continue alaturi de cei doi copii, dintre care unul este si el grav bolnav. Mariana Tanasa a absolvit Facultatea de Economie la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, iar toata viata a profesat ca economist.

Totul a inceput cu o forma de cancer pulmonar

Femeia in varsta de 59 de ani a fost diagnosticata cu cancer pulmonar, care a evoluat foarte repede, spre mirarea tuturor. "Tin minte foarte bine ziua, era vara si nu ma simteam prea bine, parca respiram greu, ma inadusam si m-am dus sa-mi fac analizele necesare ca sa aflu ce am. Cand mi-au zis doctorii ca este cancer, mi-a cazut toata lumea in cap, nu m-am asteptat la asa ceva. Incepea sa evolueze si mai mult boala si m-am apucat de facut sedinte de chimioterapie pentru plamani. Cand parea ca starea mea se imbunatateste si am capatat putina speranta, starea mea s-a agravat din nou. Pe 29 ianuarie 2019 am ajuns la spitalul de Neurologie, unde m-am simtit foarte rau, cu dureri puternice de cap, stare de confuzie permanenta, tulburari mari de memorie, de vorbire si dezechilibru. Am crezut ca poate e o stare de moment, care dureaza cateva zile, dar nu a fost asa. Nu stiu de ce mi-a dat Dumnezeu mie sa duc toate problemele astea", spune Mariana Tanasa.

Diagnosticul a daramat intreaga familie

Pe langa cancerul pulmonar de care suferea femeia, s-au adaugat, in urma analizelor, si metastaze multiple diseminate pe emisferele cerebrale si edem cerebral. "Am inceput sa am stari ciudate, mi-am pierdut cunostinta, mi se inclesta gura, mi se fixau ochii intr-un punct fix de pe tavan. Am urmat cinci sedinte de radioterapie, dar, in opt luni, starea mea s-a agravat mai tare, pe zi ce trecea. Tumora nu a putut fi operabila pana acum, ceea ce e un mare minus in evolutia bolii. Pe langa mine, mai am si un baiat care este grav bolnav, are 29 de ani si sufera de tetrapareza spastica. Sunt o mama care se roaga zi de zi atat pentru sanatatea mea, cat si pentru cea a fiului meu. Familia mea e disperata, lupta si plange alaturi de noi", adauga femeia.

Pentru a putea urma tratamentul, trebuie sa mearga in Serbia si in Turcia

In acest moment, tot ce isi doreste este sa inceapa tratamentul CIMAvax EGF din Serbia. Vaccinul CIMAvax- EGF este un procedeu terapeutic, al carui mecanism de actionare consta in stimularea sistemului imunitar al pacientului, inducand formarea de anticorpi specifici EGF propriu al punctului de initiere al imunizarii, distrugand toleranta imuna impotriva unei proteine proprii. Acest lucru este posibil datorita faptului ca vaccinul contine un compus chimic de EGF cu proteina P64K .

"Tratamentul acesta nu este suficient in acest moment pentru mine, ma ajuta mult, dar imi doresc sa ma pot duce in Turcia pentru chimioterapie, radioterapie, imunoterapie. Toate acestea vor incepe dupa o serie noua de investigatii. Pentru toate aceste costuri, avem nevoie de sustinerea voastra financiara, pe cat posibil. Va multumesc anticipat pentru gesturile pe care le veti face pentru mine, Dumnezeu va va oferi inzecit. Sper din suflet sa ma ajutati sa-mi indeplinesc cea mai mare dorinta, si anume sa traiesc!", incheie Mariana Tanasa.

Pentru cei care doresc si au posibilitatea sa ofere un sprijin familiei Tanasa, pot depunde o suma de bani in conturile urmatoare:

IBAN Tanasa Diana:

cod iban RON: RO18BRDE240SV67990782400
cod iban EURO:RO44BRDE240SV21561212400

IBAN Tanasa (tata):

cod iban RON: RO62BRDE240SV95877402400

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img