sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Povestea Alexandrei, a 30-a victima a dezastrului din clubul Colectiv

Distribuie:

Publicat:

Mediul online a functionat in aceste zile mai bine decat orice agentie de stiri. Cel mai rapid a circulat informatia pe Facebook.

Si tot aici s-a creat un val de solidaritate prin care oamenii au fost indemnati sa doneze sange ori sa inceapa campanii de strangere de fonduri.

Sunt multi tineri care au trecut peste socul din noaptea tragediei si se unesc: vor sa ii ajute pe cei care acum lupta pentru viata, in spital.

Conturile de Facebook ale ranitilor din incendiul devastator au fost invadate cu mesaje de imbarbatare si sustinere, trimise nu numai de rude si prieteni apropiati, ci si de necunoscuti, impresionati de soarta lor. Fiecare cuvant cald, fiecare incurajare si fiecare rugaciune conteaza enorm.

“Am un fiu care putea sa fie aici. Are 25 de ani si putea sa fie in locul lor. Spre bucuria mea, nu a participat acum”, marturiseste o mama.

Alexandra este o tanara care lucra intr-un club din Centrul Vechi si venise vineri seara, in Colectiv, sa se relaxeze cu prietenii. Ea era internata la Spitalul Bagdasar-Arseni si avea mare nevoie de sange, grupa 01. Prietenii si colegii s-au mobilizat rapid si au creat o pagina, special pentru cei care voiau sa doneze sange. Contul ei a fost invadat de mesaje impresionante. Din pacate, Alexandra s-a stins la spital duminica seara. Ea este a 30-a persoana care si-a pierdut viata in infernul de vineri seara.

In seara aceea, venisera in club corporatisti sau tineri din presa si din publicitate, oameni activi in randul bloggerilor, cu o multime de cunostinte. Iulian si Marian sunt colegi, intr-o trupa rock. Si ei erau printre spectatori.

Dupa tragedie, a urmat o asemenea atmosfera de solidaritate pe Facebook, incat prietenii prietenilor si-au anuntat la randul lor toate cunostintele si asa s-au mobilizat sute de oameni care au venit sa doneze sange ori au inceput sa adune bani pentru familiile victimelor.

“Am venit pentru ca m-a emotionat foarte mult tragedia aceasta. E foarte important”, spune o participanta.

“Am avut-o pe Nicole, fata care este in coma. Nu stiu in ce stare este”, mai povesteste un participant.

O mare uriasa de cunoscuti socati de tragicul eveniment se aduna si acum pe Facebook, dar au iesit si in strada. Isi pun intrebari, se incurajeaza unii pe altii si se simt solidari in fata unei mari dureri. S-au simtit uniti si au actionat mai ales in mediul online, acolo unde informatiile au circulat extrem de rapid, inca de la primele momente ale tragediei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img