sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Povestea fabuloasa a Emiliei Ghinescu. Putea sa moara dar a ales sa fie de trei ori mama. De ce a facut aceste sacrificii!

Distribuie:

Publicat:

Emilia Ghinescu a devenit pentru a treia oara mama, si de fiecare data si-a pus viata in pericol pentru a-si implini visul. Sufera de o boala grava, dar asta n-a impiedicat-o sa faca si al treilea copil, desi medicii au avertizat-o ca ar putea muri si ea si fatul. Totul pentru a-l face fericit pe Sebi, barbatul alaturi de care traieste acum o frumoasa poveste de dragoste!

Dorinta de a-l face tata pe al doilea sot a fost mai puternica decat instictul de supravietuire. ”Ca orice femeie, simteam, stiam ca isi doreste foarte mult un copil, stiam ca isi doreste o fata, era innebunit dupa fii-mea, si acum este innebunit dupa Erika, a fost copilul lui de cand l-a vazut si a crescut-o, isi dorea foarte mult o fata si iubeste copiii extraordinar de mult. Eu mi-l imagineam numai in moemtul ala cand ii dadeam vestea si imi imaginam bucuria si stralucirea din ochii lui. Simteam, nu trebuia sa-mi spuna el, pentru ca el stia de problemele mele de sanatate si de fiecare data cand venea vorba de asta spunea ”daca o sa vrea Dumnezeu…o sa fie daca nu, asta este” .

La 19 ani, Emilia Ghinescu a aflat ca sufera de o malformatie la rinichi si ca o sarcina i-ar putea pune in pericol viata, dar nu a tinut cont de asta si in acelasi an a ramas insarcinata cu primul ei copil, Andrei. Sarcina a decurs fara complicatii asa ca noua ani mai tarziu s-a hotarat da devina din nou mama dar…au aparut problemele. ”In sarcina cu Erika am luat foarte mult in greutate, undeva la 28 de kilograme, ajunsesem in ultimul semestru de sarcina, la sase luni am avut si probleme cu sarcina dar si cu rinichii, retineam foarte multa apa, rinichii functionau defectos, mi se umflau picioarele, mainile ma dureau, am stat doua saptamani in spital, cum ma ridicam din pat aveam sangerari, dureri foarte mari de rinichi, de spate… A trecut si asta, Erika avea pe undeva la patru anisori, slabisem si ajunsesem la greutatea normala si am avut dureri foarte mari de spate, cu picior cu tot. Am chemat salvarea, mi-a facut interventia de urgenta, cu injectabile. In acea zi am chemat salvarea de patru ori, aveam dureri de ma tavaleam pe jos. La spital m-au pus la ecograf si mediculk de garda a chemat neurochirurgul si a spus eu pe doamna o suspectez de cancer la rinichiul drept.”

Din fericire, analizele amanuntite au aratat ca nu era cancer, ci ca durerile veneau tot de la malformatiile de la rinichi, iar cele doua sarcini ii determinasera rinichiul sa se intoarca si sa nu mai functioneze corect. Un profesor renumit a facut-o bine dar i-a spus sa nu mai faca inca un copil pentru ca exista riscul unui blocaj renal si putea sa moara si ea si fatul. ”Am suferit cumplit, mi-au zis sa va luati gandul de la copii, n-o sa mai puteti sa faceti niciodata. In acea zi am chemat salvarea de patru ori. Daca cineva ma taia de sus pana jos, asa cu lama, nu simteam, aveam niste dureri ingrozitoare. ”

Sebi sotul ei, nu a fost casatorit si nu avea copii, asa ca ii iubeste foarte tare pe copiii Emiliei, si este ca un tata pentru ei, a crescut-o pe Erika de cand avea patru ani si jumatate si isi dorea si el. I-a spus ca deja au doi copii care sunt ca si ai lui, dar Emilia il simtea ca si-ar fi dorit si el un copil care sa fie parte din el si a hotarat sa faca acest sarificiu. ”Fara Dumnezeu nu exista nimic. N-am avut nici un fel de probleme pe toata perioada sarcinii, am cantat, am condus, am mers pe tocuri si n-am avut nici o problema, am muncit, am calcat, am spalat am facut curatenie inainte de a pleca la spital, in toata casa. Norocul meu a fost ca am luat in greutate doar patru kilograme si jumatate, iar copilul a avut la nastere 3300.” a povestit canareata despre sansa ei cu a treia sarcina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img