sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Povestea singurului regizor roman nominalizat la premiile Oscar! A fost considerat un adevarat playboy si a avut o aventura cu Marilyn Monroe

Distribuie:

Publicat:

Premiile Oscar reprezinta de multi ani un eveniment grandios, unde cele mai importante persoane din lumea filmului defileaza pe covorul rosu.

Un singur regizor roman a reusit sa ajunga pe covorul rosu de la Premiile Oscar. Este vorba despre Jean Negulescu, cunoscut publicului pentru filmul ”Cum sa te mariti cu un milionar”, care le-a avut in rolurile principale pe Marilyn Monroe, Lauren Bacall si Betty Gable.

A regizat Titanicul in 1953 si alte 85 de filme la Hollywood, a avut mai multe nominalizari la Oscar, dar nu a reusit sa obtina ravnita statueta. A primit insa premiul Bafta pentru ”Cum sa te mariti cu un milionar” si are o stea care ii poarta numele in Los Angeles pe celebrul  Hollywood Walk of fame.

Jean Negulescu a avut o fire aventuroasa si a reusit sa apara de multe ori in paginile tabloidelor americane dar nu neaparat pentru activitatea sa din lumea filmului. Era cunoscut in acea perioada ca un mare playboy si se spune ca a fost in atentia tabloidelor, vanat de paparazzi, si datorita aventurii pe care a avut-o cu Marilyn Monroe. De altfel, Jean Negulescu a si vorbit despre acest lucru, spunand despre aventura cu frumoasa diva blonda: “Este visul implinit al oricarui barbat din lume. Este femeia cu care visezi si trebuie sa-ti inseli nevasta!”.

Jean Negulescu a fost prieten cu Picasso si cu Greta Garbo. De altfel, romanul a plecat din Craiova, orasul sau  natal, trimis de parinti la studii in Franta. A ajuns in SUA dupa casatoria cu o americanca, insa divorteaza repede de aceasta si ajunge in California unde lucreaza initial ca scenarist si apoi ca regizor.

Jean Negulesco s-a nascut pe 26 februarie 1900 la Craiova, in localitatea natala singurul lucru care aminteste acum de regizorul roman nominalizat la Oscar este placuta unei strazi care ii poarta numele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img