vineri, 19 aprilie, 2024

Povestea stomatologului care a plantat peste noapte o padure intreaga

Distribuie:

Publicat:

Peste cinci mii de puieti de salcam au fost plantati pe campurile afectate de alunecari de teren din Potcoava, judetul Olt.

Un medic stomatolog din Slatina a mobilizat 200 de voluntari, pacienti si elevi de la liceul din localitate si, pret de cateva ore, au plantat viitorii copaci. Actiunea a fost una voluntara si are ca scop protejarea mediului inconjurator.

Mihai Secu este medic stomatolog in Slatina si iubeste locurile natale. A reusit sa planteze peste 5.000 de salcami, pentru a stopa alunecarile de teren din localitatea Potcoava.

Actiunea a fost pusa in aplicare chiar de medic, iar puietii au fost cumparati din propriul buzunar.

Din dragoste pentru natura

“M-am gandit si mi-am zis: «Hai sa mergem sa impadurim, sa facem o padure»! Mie imi place natura. As vrea sa constientizam lumea in felul urmator: n-am cum sa tai un pom daca n-am plantat macar unul. Sau, daca am taiat unul, uite, am o sansa sa merg sa plantez unul, acum. Fac asta din dragoste de natura, de a respira un aer sanatos, de a trai intr-o tara cat mai verde”, spune medicul stomatolog.

A reusit sa stranga aproape 200 de voluntari

Aproape 200 de persoane s-au inscris pe Facebook pentru a participa la actiunea „Plantam viata“. Au raspuns astfel unui anunt in care se facea apel la voluntariat. Pacienti sau elevi de la liceul din Potcoava, cu totii au dat o mana de ajutor.

Actiunea a presupus plantarea celor peste 5.000 de puieti de salcam, pe o suprafata de un hectar.

„Sunt 5.000 de implanturi bio”

In aceasta actiune, ca si in altele dezvoltate in parteneriat in localitatea Potcoava, dar nu numai, stomatologului i-a fost alaturi medicul de familie Marius Puenea. El a fost cel care i-a adus alaturi pe elevii si profesorii de la liceul din Potcoava.

In gluma, si-au spus ca a fost un implant bio. „Sunt 5.000 de implanturi bio, cum mai glumesc eu cu prietenii“, a spus prietenul medicului.

Sursa: cancan.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img