vineri, 29 martie, 2024

Povestirile celebrului agent Godina, publicate de Politia Romana: Cum e sa dirijezi traficul pe vremea asta

Distribuie:

Publicat:

Marian Godina, politistul brasovean care a devenit cunoscut pentru povestirile sale amuzante din timpul serviciului, a postat pe Facebook noi dezvaluiri despre meseria de agent rutier.

Daca la inceput superiorii il cenzurau pentru textele sale, Godina a devenit atat de indragit pe Internet (peste 100.000 de persoane il urmaresc pe Facebook), incat noul sau mesaj a fost postat chiar pe pagina oficiala a Politiei Romane.

Marian Godina a vorbit de aceasta data despre experientele politistilor rutieri care dirijeaza circulatia autoturismelor.

“Pe politistul rutier il vezi zilnic in intersectie, dirijand traficul. El se afla acolo pentru ca e aglomerat, nu e aglomerat pentru ca se afla el acolo. Te-ai pus vreodata in pielea lui? Te-ai gandit cum e acolo? Iti propun ca azi sa fii politist rutier, in intersectie”, ne spune agentul brasovean.

Acesta subliniaza ca “in mijlocul intersectiei ai raspundere”, pentru ca siguranta participantilor la trafic “depinde de atentia si de priceperea ta”.

Asadar, “trebuie sa fii atent la semnalele pe care le faci si sa te asiguri ca ele au fost corect intelese de conducatorii auto”.

“Trebuie sa manifesti o si mai mare atentie fata de pietoni, deoarece printre acestia se afla persoane fara permis de conducere, care respecta culoarea semaforului, desi semnalele politistului trebuie respectate cu intaietate.

Nu ai vrea sa faci semn unor conducatori auto sa mareasca viteza, fara sa observi ca in spatele tau sunt pietoni angajati in traversare. Din pacate, nu ai ochi si la spate, dar trebuie sa inveti sa observi tot ce se intampla in jurul tau”, relateaza Godina.

In plus, “pe langa grija celorlalti, trebuie sa ai grija si de tine”, intrucat un sofer neatent sau oglinda unui autobuz te poate lovi.

“Trebuie sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut, ignorand mimica unor soferi care nu iti ureaza chiar de bine si sa iti pastrezi calmul, desi in jurul tau nervozitatea pluteste in aer”, spune politistul.

“Fiind atent la toate aceste aspecte, e posibil sa uiti de frigul de afara, sa nu simti ca esti ud pana la piele si sa nu sesizezi ca ai doi centimetri de zapada pe cascheta.

De picioare sigur uiti, pentru ca nu le mai simti, sunt primele care iti ingheata iarna si primele care simti ca se topesc vara”, continua el. Pe toatea astea le simti, insa, cand ajungi acasa “si te cam doare spatele”.

“E meseria pe care ti-ai ales-o si nu te plangi. Nu ceri sa fii iubit de lume, nici sa fii simpatic. Esti demn si nu ceri mila. Dar iti doresti sa fii respectat. Politistii rutieri merita respectul nostru!”, conchide Marian Godina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img