joi, 28 martie, 2024

Prajitura Polara – Ideala pentru Craciun

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

Pentru blat:
4 linguri faina
6 oua
2 linguri cacao
6 linguri zahar cu varf

Pentru crema:
3 linguri faina
2 oua
250 gr zahar pudra
500 ml lapte
2 plicuri zahar vaniliat
250 gr unt 82% grasime
 
Glazura (eu am pus doar ciocolata rasa, dar scriu cea din reteta):
4-5 linguri cacao
100 gr unt

Mod de preparare:

1. Pentru blat mixam albusurile spuma apoi adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana se topeste. Galbenusurile le mixam cu celelalte 3 linguri de zahar. Amestecam cele 2 compozitii usor de sus in jos cu o lingura de lemn  si apoi adaugam faina amestecata cu cacao.
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 15 minute la 180g C. Lasam blatul sa se raceasca.

2. Pentru crema frecam bine ouale cu faina apoi adaugam treptat laptele caldut amestecand mereu. Punem compozitia la foc mic si amestecam pana se ingroasa ca o budinca apoi lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu zaharul pudra si cel vaniliat si adaugam putin cate putin din budinca racita. Obtinem o crema pufoasa.

3. Peste blat punem crema si punem prajitura la rece.

Pentru glazura frecam untul cu cacao apoi il punem putin pe foc, doar pana se inmoaie. Turnam glazura peste prajitura rece. Eu nu am mai avut unt si am pus doar ciocolata rasa.
Taiem cu un cutit ascutit inmuiat in apa calduta.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img