marți, 16 aprilie, 2024

Prajitura RASTURNATĂ cu MERE si CARAMEL este preferata gospodinelor! E un desert simplu si foarte rapid de preparat…

Distribuie:

Publicat:

Prajitura rasturnata cu mere si caramel este unul dintre deserturile nu doar delicios, ci si usor de preparat. Va prezentam reteta ideala pentru prajitura rasturnata cu mere si caramel.
Prajitura rasturnata cu mere si caramel:
Ingrediente – 3 mere – 100 grame de unt – 100 grame de zahar – 100 grame de faina – 2 oua – 1 lingurita praf de copt – 6 linguri de zahar pentru caramel – o jumatate de lamaie – scortisoara (optional)
Mod de preparare- Se topeste untul la cuptorul cu microunde (sau in baie de aburi) si se amesteca cu zaharul, scrie sanatatea.ro. Se obtine o crema peste care adaugam cele doua oua. La final, se adauga  faina si praful de copt si se amesteca.   Dupa prepararea aluatului se pun pe foc, int-un vas cu fundul gros sau intr-o tigaie, cele sase linguri de zahar si se caramelizeaza. Cat se caramelizeaza zaharul, taiem in cubulete cele trei mere, pe care le stropim cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca.  Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau cu unt si faina. Se toarna, pe fundul tavii, caramelul si cubuletele de mere. Se adauga compozitia si se pune tava in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la 200 de grade. Astfel se prepara prajitura rasturnata cu mere si caramel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img