marți, 16 aprilie, 2024

Preşedintele finlandez urmează să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin în Moscova

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele finlandez Sauli Niinistö urmează să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin în timpul unei vizite de lucru la Moscova din această săptămână, informează luni DPA.

Ei intenţionează să discute despre relaţiile bilaterale dintre Finlanda şi Rusia, alături de probleme regionale şi internaţionale la întâlnirea lor de vineri, potrivit unui comunicat al biroului lui Niinistö.

Kremlinul a confirmat de asemenea planul lui Niinistö.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată în august 2019, când Putin a călătorit în Finlanda.

Dintre toate ţările UE, Finlanda are cea mai lungă graniţă cu Rusia.

Finlanda este un partener apropiat al NATO, dar nu este membru al Alianţei.

În timpul unei vizite la Helsinki de luni secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a comentat necesitatea reducerii tensiunilor între bloc şi Rusia, potrivit Agerpres.ro.

Finlanda are ocazia de a se angaja într-un dialog semnificativ cu Rusia, ce ar putea ajuta de asemenea NATO, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu Niinistö.

"Trebuie să reducem tensiunile şi mai ales când vremurile sunt grele ca acum, este şi mai important să discutăm cu Rusia", a declarat Stoltenberg.

"Salut de asemenea faptul că Finlanda (…) este capabilă să aibă un dialog semnificativ cu Rusia. Şi asta poate de asemenea ajuta NATO în angajamentul nostru cu Rusia", a adăugat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img