joi, 28 martie, 2024

Preşedintele Germaniei îşi anulează în ultimul moment turneul în Golf din cauza evoluţiei pandemiei

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a anulat turneul de trei zile programat în regiunea Golfului, din cauza noilor evoluţii ale pandemiei, a anunţat sâmbătă administraţia sa, transmite dpa.

Preşedintele Steinmeier, al cărui rol este în mare parte ceremonial, urma să plece duminică în Emiratele Arabe Unite, împreună cu soţia sa, Elke Buedenbender. Pentru miercuri era programată o vizită în Qatar.

Decizia de contramandare a deplasării survine ca răspuns la evenimentele din ultimele 24 de ore, a explicat administraţia prezidenţială, indicând spre apariţia unei noi variante, Omicron, a coronavirusului.

Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă Omicron a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hessa, potrivit AFP.

'Varianta Omicron, după toate probabilităţile, este deja prezentă în Germania', a anunţat pe Twitter ministrul regional al afacerilor sociale, Kai Klose.

Această nouă variantă de coronavirus este considerată "îngrijorătoare" de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prezentând un risc crescut de contaminare comparativ cu celelalte variante, inclusi, informează Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img