vineri, 29 martie, 2024

Preşedintele Republicii Moldova elogiază trupele ruse de menţinere a păcii din Transnistria într-o întalnire cu liderul de la Tiraspol

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri, în debutul întâlnirii cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, că misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru trebuie susţinută în continuare, potrivit Radio Chişinău.

Astfel, Igor Dodon împărtăşeşte poziţia separatiştilor de la Tiraspol în privinţa prezenţei 'trupelor ruse de menţinere a păcii' în Transnistria şi s-a pronunţat, la unison cu Vadim Krasnsoselski, împotriva modificării actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru în una cu mandat internaţional, comentează Deschide.md.

'În pofida declaraţiilor politice din partea unor jucători politici de la Chişinău, poziţia mea este una cunoscută. Consider că operaţiunea de menţinere a păcii este una de succes. Datorită acestei misiuni, noi avem stabilitate şi trebuie s-o susţinem în continuare', a declarat Igor Dodon, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina sa Facebook.

'Ne-am expus împotriva apelurilor din partea unor actori internaţionali privind o eventuală reformatare la etapa actuală a operaţiunii de pacificare de pe Nistru, fără a ţine cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalităţi paşnice', a scris ulterior Dodon într-o altă postare pe Facebook.

Mai mult, Dodon susţine că trebuie consolidate eforturile în vederea menţinerii actualului format de pacificare.

El a mai spus că şi-a exprimat împreună cu Krasnoselski 'sprijinul comun pentru toţi participanţii la operaţiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar şi recunoştinţa faţă de Federaţia Rusă pentru activitatea contingentului rus de pacificatori, pentru funcţionarea eficientă şi continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru', conform Deschide.md.

Dodon şi Krasnoselski s-au întâlnit în jurul orei locale 10:00, la Tighina (Bender), iar serviciul de presă al preşedinţiei de la Chişinău a anunţat că va oferi ulterior mai multe detalii despre discuţiile care au avut loc şi rezultatele acestora. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img