joi, 25 aprilie, 2024

Prețurile la gaze și energie pun industria pe butuci – Chimcomplex închide temporar activitatea pe platforma Borzești

Distribuie:

Publicat:

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, a anunţat închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei Borzeşti pe o perioadă de 14 zile, începând de joi, din cauza preţurilor în creştere la energie electrică şi gaze, potrivit unui raport publicat la bursă.

„Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în această perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile si contractului colectiv de muncă. Vom ține la curent investitorii în legătură cu evoluţia situaţiei”, notează compania în raport, potrivit Ziarului Financiar.

Din cauza scumpirilor din energie, Chimcomplex a raportat un profit în scădere puternică în S1/2022 şi atrage atenţia că tendinţa negativă va continua până la finele acestui an. Compania controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza a încheiat primele şase luni cu un profit net de 166 mil. lei, în scădere cu 41,3% comparativ cu S1/2021, la afaceri de 1,2 mld. lei, plus 7%.

„Rezultatele financiare sunt în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2021 ca urmare a creşterii alarmante a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. (…) Ca şi alte companii din industrie avem nevoie de intervenţia statului pentru amortizarea preţurilor crescute la gaz şi energie electrică înainte de a lua în calcul reorganizarea producţiei şi optimizarea structurii organizaţionale“, se arată în raportul semestrial publicat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img