vineri, 19 aprilie, 2024

Preasfinţitul Ignatie sarbatoreste Ziua Muncii prin munca

Distribuie:

Publicat:

Pe 1 mai Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, participă, alături de alţi ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la hirotonia întru Arhiereu-vicar a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Atanasie (Tudor Rusnac). Evenimentul are loc la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (Via Ardeatina 1741, Roma).
În seara zilei de luni, 30 Aprilie, la slujba Vecerniei (orele 18:00, la Centrul Eparhial de la Roma), a avut loc slujba de Ipopsifiere a

Preacuviosului Părinte Arhimandrit Atanasie, rânduială în care noul arhiereu-vicar ales a fost anunțat și chemat oficial la treapta de arhiereu, în prezența ierarhilor care vor săvârși hirotonia sa.
Mărturisirea de credință a candidatului la arhierie, în fața soborului de arhierei, are loc chiar de 1 Mai, la fel și Dumnezeiasca Liturghie.

La acest eveniment deosebit de important din viața Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, participă mai mulți ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale de la Paris, numeroși clerici din cuprinsul eparhiei și credincioși din parohiile ortodoxe române de pe teritoriul Italiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img