joi, 18 aprilie, 2024

Prefectul in vizita de lucru la Barlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a organizat o noua sedinta a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice. Intalnirea a avut loc la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ”Elena Cuza” Barlad, institutie care a tinut sa prezinte un raport al activitatilor desfasurate anul trecut.

Reprezentantii Filialei Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi (ANVR) Vaslui au readus in discutie faptul ca mai multi veterani de razboi din judet nu sunt lasati sa circule cu microbuzele, desi, potrivit legii, beneficiaza de calatorii gratuite cu astfel de mijloace ale operatorilor de transport.

“Practic, veteranii primesc degeaba biletele de transport, daca ele nu-si ating scopul pentru care au fost emise. S-a ajuns la situatii umilitoare in care soferii le rup sau le arunca biletele sau nu ii lasa pe beneficiari sa urce in mijloacele de transport. Unii transportatori ii lasa pe veterani sa calatoreasca fara bilet, doar pentru ca le este mila, dar in cele mai multe cazuri ei nu sunt primiti in mijloacele de transport daca nu platesc", a declarat secretarul Filialei ANVR Vaslui, col. Marin Costea.

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a promis ca la urmatoarea intalnire a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice vor fi invitati si transportatorii din judet, pentru a gasi solutii in rezolvarea situatiei.

La sedinta  a participat si deputatul Adrian Solomon, presedintele Comisiei de Munca si Protectie Sociale din Camera Deputatilor, care a raspuns la intrebarile celor prezenti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img