sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Prefectul judetului Vaslui a participat la vernisajul expozitiei ”Emotiile in culori” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN a participat astazi la vernisajul expozitiei ”Emotiile in culori”. Evenimentul, gazduit de sala TinArt a Bibliotecii Judetene ”Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui, a fost organizat de Scoala ”Vasile Alecsandri”, in parteneriat cu Muzeul Judetean ”Stefan cel Mare”, mai multe unitati scolare si Penitenciarul Vaslui.
 Invitata speciala a manifestarii a fost Alexandra Baban, fotograf profesionist, recunoscut pe plan international, care a tinut sa prezinte o parte din lucrarile sale si vasluienilor.
 ”Asistam la o expozitie insolita! Este insolita atat din punctul de vedere al temei – ”Emotiile in culori”, cat si din cel al expozantilor. Elevi, persoane private de libertate si artistul fotograf, Alexandra Baban, sunt atrasi de magia culorilor, dovada ca tablourile si fotografiile artistice expun viziuni personalizate pe aceasta tema atat de generoasa. Lucrarile vibreaza prin paleta aparte, iar subiectele sunt tratate in registrul cald, oferind o dinamica a formelor. Culoarea si miscarea reprezinta o sensibilitate cuceritoare, care te provoaca la admirarea operelor expuse. Felicitari tuturor artistilor si organizatorilor!”, a spus prefectul Isabel BOGDAN.
 Expozitia a fost prezentata ca o insiruire a etapelor vietii. Pe primul panou au fost expuse lucrarile celor mici, unde explozia de culoare arata trairile vesele ale copilariei. A urmat un al doilea panou, al adolescentilor visatori. Etapa adultilor a fost zugravita in alb si negru, semn ca maturii cantaresc mai bine ce e pozitiv si ce e negativ in aceasta lume, important e ce alegem. Profesionistul a tinut sa aprofundeze emotia umana, prin arta fotografica, reusind sa impresioneze prin detaliile prezentate, semn ca lumea inca mai are sentimente fata de ceea ce o inconjoara. 
 In cadrul evenimentului, elevi ai Scolii ”Vasile Alecsandri” au oferit un scurt moment artistic la pian, flaut, clarinet si trompeta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img