joi, 28 martie, 2024

Prefectura Vaslui:Cod galben de viscol si ninsoare in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Prefectul judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, avertizeaza populatia cu privire la intrarea in vigoare a codului galben de viscol si ninsoare pe intreg teritoriului judetului, incepand cu joi, 5 ianuarie, ora 22, pana sambata, 7 ianuarie, ora 10.

Fenomenele vizate sunt intensificari ale vantului, cu viteze ce vor depasi la rafala 70 km/ora, si ninsori insemnate cantitativ si viscolite izolat, ce determina scaderea vizibilitatii.

De asemenea, in zilele urmatoare sunt anuntate temperaturi extrem de scazute. Vremea se va raci treptat, devenind geroasa.

Soferii sunt rugati sa nu porneasca la drum decat daca este necesar, sa ruleze cu viteza redusa si prudenta la volan.

Institutia Prefectului-judetul Vaslui recomanda populatiei sa tina cont de sfaturile medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig,  sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume. 
 
Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img