sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PREFECTURA VASLUI: Masa rotunda pe tema cosumului de alcool -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Institutia Prefectului-judetul Vaslui, reprezentata de prefectul Eduard-Andrei POPICA si subprefectul Mircea GOLOGAN, a onorat invitatia Aliantei pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT), participand la o dezbatere pe tema consumului de alcool si complexitatea efectelor acestuia la nivel social, economic, asupra sanatatii individuale si publice.

Factori de decizie locali, alaturi de membrii ALIAT, au oferit o serie de informatii despre ceeea ce inseamna dependenta de alcool, cautandu-se solutii la rezolvarea acestei problematici.

 ”De cele mai multe ori, dependenta de alcool ii afecteaza nu doar pe cei implicati in mod direct, ci si pe apropiatii acestora, precum familiile lor, prietenii sau colegii. Prin asemenea intalniri ne dorim cresterea nivelului de informare cu privire la specificul abuzului, dependentei de alcool si al tratamentelor disponibile in randul consumatorilor problematici si al familiilor acestora, precum si pentru cei predispusi catre consumul de alcool”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

La aceasta intalnire a fost prezenta Asociatia Persoanelor cu Probleme Legate de Consumul de Alcool (APPA) Bucuresti, asociatie al carei principal scop este apararea, reprezentarea si promovarea drepturilor persoanelor cu un consum problematic de alcool si a familiilor acestora.

 In prezent asociatia APPA este implicata, impreuna cu partenerul sau, ALIAT, in elaborarea unei analize ce are in vedere culegerea de date pe baza carora sa poata fi facuta o evaluare initiala, la nivel national, a problematicii consumului de alcool. Datele obtinute, colectate de la specialisti (medici, psihiatri, psihologi, asistenti sociali, agenti ai brigazii rutiere) implicati in mod direct in aceasta problematica, urmand a fi folosite la dezvoltarea unui draft-plan de actiune care va fi supus atentiei Comitetului interministerial.

Avand in vedere acest context, asociatia APPA intrevede o oportunitate de colaborare cu aceasta structura interministeriala si considera ca procesul de consultare a principalilor actori, in problematica consumului de alcool, la nivel local, reprezinta o oportunitate pentru acestia de a participa in mod activ si de a se implica direct in dezvoltarea unei politici publice de sanatate bazata pe nevoile reale si in conformitate cu cerintele societale.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img