sâmbătă, 27 aprilie, 2024

PREMIERA in instanta: Taxa de timbru trebuie RESTITUITA

Distribuie:

Publicat:

Administratia Fondului de Mediu si Administratia Judeteana a Finantelor Publice Dolj trebuie sa ii restituie unui craiovean suma platita pentru taxa de timbru, precum si dobanda aferenta si cheltuielile de judecata, dupa ce Tribunalul Dolj a dat prima hotarare de restituire a contravalorii timbrului de mediu, care ramas definitiva, incepand de miercuri, prin nerecurare.

Potrivit deciziei publicata de Tribunalul Dolj, instanta obliga paratii in solidar la plata catre reclamant a sumei de 7.691 lei, reprezentand timbru de mediu, suma la care se va aplica dobanda fiscala, calculata de la data platii, respectiv 19.11.2014, pana la data platii efective. De asemenea, instanta obliga paratii la plata catre reclamant a sumei de 300 lei cheltuieli de judecata.

Decizia, pronuntata in sedinta publica din 8 noiembrie, a fost data cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, insa, miercuri, 7 decembrie 2016, a ramas definitiva prin nerecurare.

Potrivit avocatului Laurentiu Stanca, toate taxele platite, sub orice denumire, incepand cu anul 2007, se restituie.

“Taxele platite pana la data de 14 martie 2013 vor fi restituite in baza unei cereri adresate catre AJFP, in baza Ordonantei de Guvern nr. 40/2015, cu termen de prescriptie instituit de ordonanta de 5 ani de la data intrarii acesteia in vigoare, iar taxele platite dupa data de 15 martie 2013 (timbrul de mediu) se vor recupera in urma intentarii unor actiuni, in instanta, impreuna cu dobanzile fiscale aferente si cheltuielile de judecata efectuate”, e explicat presei Laurentiu Stanca.

Magistratii Curtii de Apel Craiova au decis in septembrie a.c. ca taxa ‘timbru de mediu’ este abuziva, discriminatorie si neconforma cu normele UE, iar pe 29 iunie a.c., Tribunalul Dolj obliga Serviciul de Inmatriculari Dolj sa inmatriculeze un autovehicul din UE fara plata timbrului de mediu, prevazut de OUG 9/2013.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img