vineri, 26 aprilie, 2024

Premierul Ciolos huiduit la IASI

Distribuie:

Publicat:

Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi, deruleaza astazi, 18 noiembrie 2016, in fata Prefecturii, intre orele 9:30 si 11:30, o pichetare impotriva lipsei de implicare a Guvernului tehnocrat in solutionarea problemelor din invatamantul preuniversitar.

UPDATE: La sediul Prefecturii a sosit premierul Dacian Ciolos, insotit de mai multi ministri tehnocrati, care poarta discutii cu sindicalistii. Important de mentionat este faptul ca sindicalistii au inceput sa il huiduie pe premierul tehnocrat.

Momentul e legat de faptul ca premierul Dacian Ciolos si-a anuntat prezenta la Iasi, in Sala Mare a Prefecturii. In cadrul intrevederii cu autoritatile, premierul va avea in vedere memorandul de saracie la nivelul judetelor Iasi si Vaslui.

Sindicalistii intentioneaza sa poarte o discutie cu premierul tehnocrat, pentru a incerca sa ajunga la un acord comun. Astfel, cerintele protestatarilor sunt urmatoarele:

    Plata hotararior judecatoresti privind dobanda legala (necesar 28795 mii lei)

    Revenirea la salariile din iulie 2016 pentru categoria secretarilor si contabililor care au avut diminuari de salarii cuprinse intre 150 – 1100

    Respectarea Legii Educatiei Nationale in judetul Iasi privind plata suplimentara a orelor de educatie fizica pentru invatatorii care – predau aceasta disciplina (suplimentarea cu 181 de posturi)

    Aprobarea degrevarii de 2 ore profesorilor cu 25 de ani vechime si gradul didactic I

    Reabilitarea scolilor din mediul rural care nu dispun de apa curenta, canalizare si au wc-uri in curte

    Acordarea sporului de nocivitate – 15% pentru bibliotecari, laboranti, informaticieni

    Acordarea sporului de vechime personalului nedidactic

    Majorarea salariilor intregului personal din invatamant cu minimum 15%

    Acordarea a 6% din PIB pentru invatamant in conformitate cu Legea Educatiei Nationale, art. 8, incepand cu anul 2017

De asemenea, impreuna cu sindicalistii USLIP Iasi, la proteste se vor alatura si angajatii FORTUS care solicita achitarea salariilor restante, platile nefiind facute nici la aceasta ora, in ciuda numeroaselor promisiuni pe care le-au facut autoritatile de-a lungul timpului.

VEZI DETALII PE BZI.RO(click aici)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img