vineri, 19 aprilie, 2024

Premierul Florin Cîţu a solicitat o informare pentru a afla condiţiile în care s-a derulat concursul la Transgaz, câștigat de soțul Vioricăi Dăncilă

Distribuie:

Publicat:

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a solicitat o informare pentru a afla condiţiile în care s-a derulat concursul prin care Cristinel Dăncilă, soţul fostului premier Viorica Dăncilă a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz.

„Am cerut informaţii, acolo a fost un concurs pe care domnul respectiv înţeleg că l-a câştigat. Am cerut o informare să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs. Am cerut o informare la secretarul general al guvernului să aflu exact condiţiile în care s-a derulat acel concurs”, a explicat şeful Executivului.

Prim-ministrul a mai precizat că „la Ministerul Finanţelor a fost un concurs care a fost viciat şi toată documentaţia a fost trimisă către DNA. Mă uit şi aici”.

Recent, Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR, scrie News.ro.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională.

El a spus că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”.

Acesta a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img