joi, 18 aprilie, 2024

Premierul Grindeanu explica de ce Guvernul nu pune deoparte bani pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana

Distribuie:

Publicat:

Premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, a explicat, in timpul vizitei la Timisoara, de ce Guvernul nu a alocat pana acum bani pentru pregatirea municipiului ce va deveni in 2021 Capitala Culturala Europeana.

In timpul vizitei la Spitalul de Copii din Timisoara, Grindeanu a spus ca pana acum Guvernul nu a pus deoparte bani pentru sustinerea municipiului ce va deveni in 2021 Capitala Culturala Europeana, insa a explicat ca acest lucru s-a intamplat deoarece autoritatile locale nu au venit cu niciun proiect pana acum.

„In perspectiva 2021 astept sugestii si cerinte din partea autoritatilor locale. La Sibiu au existat mai multe programe, dar au si stiut sa ceara si sa si le promoveze”, a spus Grindeanu, potrivit tion.ro.

Intrebat de ziaristi daca Executivul nu este obligat sa ofere sustinere Timisoarei, Grindeanu a raspuns: „Nu, nu… nu! Nu suntem in situatia din 2007, suntem in cu totul alt cadru. Totul ce inseamna partea legala e diferit acum. Nu am cerinte, cereri din partea orasului in acest moment la Guvern”.

Pana acum nu a fost desemnat nici macar un comisar pentru cultura, care sa tina legatura cu autoritatile locale si sa afle nevoile orasului, desi acest lucru era promis in dosarul de candidatura al Timisoarei.

„E Romania plina de comisari. Mai facem unul si pentru cultura”, a concluzionat premierul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img