vineri, 26 aprilie, 2024

Premierul Mihai Tudose adopta masuri URGENTE impotriva SCLAVISMULUI din Spania! Zeci de romani muncesc la negru si traiesc in conditii mizere

Distribuie:

Publicat:

Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastirnac, a declarat ca luni va avea loc o intalnire la Guvern privind situatia unor romani care ar fi fost exploatati prin munca in Spania. La discutii ar putea participa si ambasadorul Spaniei la Bucuresti.

“Exista o misiune diplomatica in Spania. Acolo avem o operatiune comuna a Ministerului de Interne spaniol cu reprezentantii nostri. Sunt in legatura cu premierul, iar luni vom avea o intalnire la Guvern, posibil cu ambasadorul Spaniei, pentru ca inteleg ca acesta nu este in Romania”, a declarat pentru Mediafax ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastirnac.

oi cetateni spanioli au fost arestati preventiv joi, in nordul Spaniei, in cadrul unei operatiuni a Garzii Civile in cursul careia au fost depistati 24 de imigranti romani care desfasurau ilegal activitati in agricultura si erau cazati in conditii insalubre. Romanii au fost gasiti de autoritati in ferme de usturoi situate in apropierea oraselului Cuéllar (provincia Segovia), la circa 130 de kilometri nord de Madrid.

Romanii nu aveau contracte de munca si erau cazati noaptea in cabine care nu indeplineau standardele minime de igiena, neavand acces la apa curenta si la electricitate, a anuntat Garda Civila spaniola, potrivit publicatiei regionale El Norte de Castilla.

In cadrul anchetei, la care au participat si reprezentanti ai Ministerului spaniol al Muncii, au fost arestati preventiv doi administratori ai fermelor, sub acuzatia de infractiuni impotriva drepturilor angajatilor. Cei doi suspecti risca pedepse cu inchisoarea de pana la sase ani si amenzi cuprinse intre 3.126 si 10.000 de euro pentru fiecare muncitor exploatat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img