joi, 28 martie, 2024

Premierul spaniol promite înăsprirea pedepselor pentru a preveni delictele de ură

Distribuie:

Publicat:

Premierul spaniol Pedro Sanchez a promis miercuri înăsprirea pedepselor pentru a preveni delictele de ură, după un atac comis în weekend asupra unui bărbat homosexual, relatează agenţia DPA.

Luând cuvântul în faţa parlamentului de la Madrid, premierul socialist spaniol a spus că guvernul său va face tot ce-i stă în putere pentru a preveni astfel de delicte. El le-a cerut parlamentarilor să adopte rapid un proiect de lege cu privire la tratamentul egal al minorităţilor introdus anul trecut.

Reacţia lui Sanchez vine după ce duminică opt bărbaţi cu glugă pe cap au atacat un homosexual în Malasana, un cartier din Madrid popular pentru viaţa de noapte. Victima a fost spitalizată cu răni, conform presei el având inclusiv una dintre fese inscripţionată cu cuvântul ''maricon'', un termen argotic pentru ''homosexual''. Autorii atacului nu au fost încă identificaţi, potrivit Agerpres.ro.

Unele grupuri civice susţin că la nivel naţional în Spania au loc atacuri organizate ce au ca ţintă homosexuali şi alte minorităţi, în timp ce Ministerul de Interne din Catalonia vorbeşte despre o ''vânătoare'' împotriva acestora.

Spania a autorizat din 2005 căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Un sondaj recent realizat de YouGov în opt ţări occidentale indica faptul că Spania are cea mai ridicată proporţie de persoane care se declară ca aparţinând comunităţii LGBT.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img