vineri, 29 martie, 2024

Premierul Tudose, ANUNT de ultima ora despre MEDICII REZIDENTI! Cu totii sunt vizati

Distribuie:

Publicat:

Clarificarea acordarii burselor pentru medicii rezidenti va fi aprobata, a anuntat premierul Mihai Tudose la inceputul sedintei de joi a Guvernului.

“Inteleg ca este rezolvata si vom aproba clarificarea acordarii burselor pentru medicii rezidenti. Multumesc atat domnului ministru Bodog, doamnei ministru Lia Olguta Vasilescu, precum si Ministerului Justitiei pentru solutiile gasite”, a declarat Tudose.

In acest sens, pe ordinea de zi a sedintei se afla un proiect de ordonanta pentru modificarea Ordonantei 18/2009

privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Luni, seful Executivului a anuntat ca i-a cerut ministrului Muncii sa gaseasca o solutie pentru ca problema burselor pentru medicii rezidenti sa fie rezolvata pana joi. Tot luni, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca medicii rezidenti nu vor ramane fara burse.

“Acei oameni nu vor avea de suferit, deci vor primi bursele, mai ales ca in luna martie ei vor ajunge la un salariu de 5.700 de lei, dar nu vor ramane pana atunci fara burse. A fost o scapare in lege care va fi corectata, am inteles chiar joi prin ordonanta de urgenta. (…) Mai si gresim. Important este ca le vedem, le reparam rapid (n.r. — greselile), astfel incat oamenii sa nu sufere. Rau este cand persisti intr-o greseala cu incapatanare”, declara Dragnea.

Platforma Romania 100, lansata de Dacian Ciolos, a cerut clarificari ministrilor Sanatatii si Muncii pentru situatia semnalata de mai multi medici rezidenti, care au fost anuntati ca incepand cu 1 iulie 2017 — odata cu intrarea in vigoare a noii Legi a salarizarii — nu vor mai primi bursa lunara de 670 de lei.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img