vineri, 29 martie, 2024

Preot din Romania : “De la Natașa la Arafat ….”

Distribuie:

Publicat:

Va redam in continuare o scrisoare deschisa a preotului  Nicolae Trușcă – Parohia Negoești :

"De la Natașa la Arafat

În timpul campaniei electorale din anul 1996, a fost prezentat la televizor un clip în care o doamnă ne îndemna să votăm partidul de stânga aflat la putere. Ne spunea ceva și de democrație. Pe doamna respectivă, care avea în jur de 60 de ani, o chema… Natașa.

Ion Cristoiu a spus atunci; „îmi poate da lecții de democrație oricine… dar nu Natașa.”

Pentru a avea pretenția să adere la Uniunea Europeană, România trebuia să îndeplinească mai multe condiții printre care și aceea de a face un transfer de putere în mod pașnic.

Clipul respectiv a creat o reacție adversă a electoratului care a votat cu „dreapta.” Poate că asta a fost și intenția „stângii” de la putere.

După 24 de ani îmi dă lecții cum să mă comport în biserică… Arafat.

Nu contest unele calități ale domnului Arafat, cu toate că nu face parte dintre dumnezeii din medicină. Nu am auzit să facă vreo operație pe creier sau pe cord deschis, fără să mai luăm în seamă cum „bântuia” la Colectiv. A înființat Smurdul, dar și noi, cetățenii acestei țări, i-am fost recunoscători domnului Arafat punându-i în față oala cu smântână în care bagă din când în când lingura.

După evenimentul nefericit și regretabil de la Colectiv pe cine credeți că a căzut măgăreața?… Exact! Pe Biserică! Au fost verificate în anul care a urmat toate bisericile din țară de două, trei ori. Azi în nicio biserică nu se mai aprind lumânări.

Cine este calul de bătaie în această pandemie? Tot Biserica.
Ca preot onest -zic eu- nu fac parte dintre aceia care consideră actuala pandemie un scenariu mondial! Dar nu pot să trec cu vederea faptul că, văd la același televizor, unde am văzut-o pe Natașa, aglomerări de persoane în piețe, în magazine, în autobuze, la metrou iar în biserică trebuie să avem 4 m.p. de persoană.

Cred ca este neinspirată ideea ca domnul Arafat să vorbească despre Biserică, din motive lesne de înțeles și pentru a nu crea o reacție adversă cum a creat Natașa cu 24 de ani în urmă. Domnul Arafat ar trebui să lase orgoliul deoparte și să delege altă personă să vorbească despre Biserică. Doamne ajută!

Preot Nicolae Trușcă
Parohia Negoești "

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img