vineri, 29 martie, 2024

Preotii santajisti de la Episcopia Husilor au fost trimisi in judecata: dovada ca PS CORNELIU BARLADEANU este homosexual, pe masa procurorilor DNA

Distribuie:

Publicat:

Ancheta procurorilor DNA, in cazul santajului celor 3 preoti de la Episcopia Husilor, asupra lui Corneliu Onila, a luat sfarsit. Cei trei vor fi trimisi in judecata pentru ca l-au santajat pe episcopul Husilor cu un film in care acesta aparea in ipostaze porno. Ancheta procurorilor a fost finalizata in timp record, in mai putin de doua saptamani.

In detaliu, Corneliu Onila, apare dezbracat, intr-o incapere cu un alt barbat, satisfacandu-se reciproc, intr-un revoltator sex oral masculin. Durata filmuletului este de 22 de minute. Intr-un caz normal, asta ar insemna retragerea de urgenta a titlului de episcop, insa se pare ca acest Corneliu Barladeanu stie ceva, iar acest lucru inca il mai tine pe tron.

De reamintit este faptul ca dintre cei trei preoti, arhimandritul Jitaru Sebastian avea ca scop sa devina episcop vicar, iar pentru acest lucru ar fi decurs la santaj. Ceilalti doi au cerut suma de 50.000 de euro.

COMUNICATUL DNA
In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 612/VIII/3 din 15 iunie 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatilor:
– JITARU SEBASTIAN CRISTI, preot arhimandrit la Catedrala Episcopala Husi,
– DAMIAN GHEORGHE, preot de caritate la Spitalul Judetean Vaslui,
– BUMBU RAZVAN MIHAIL, preot paroh la Parohia Valeni, jud. Vaslui,
– cu privire la savarsirea infractiunii de santaj.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a amenintat o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru aceasta din urma, in scopul de a dobandi, in mod injust, atat un folos patrimonial cat si unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.
In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati in intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea ca acestia au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta „avansare”.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.
Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Pe 13 iunie, Episcopul Corneliu a decis sa depuna plangere la DNA, fiind de acord sa poarte tehnica de interceptare pentru o eventuala prindere in flagrant a celor trei preoti. Nu s-a reusit acest lucru

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img