marți, 16 aprilie, 2024

Presedintele ALDE Europa, intalnire cu Klaus Iohannis: “Sunt preocupat de protocoalele secrete”

Distribuie:

Publicat:

Klaus Iohannis a primit, vineri, la Cotroceni, o delegatie condusa de presedintele Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), Hans van Baalen, in cadrul intrevederii avand loc discutii despre modificarea legilor justitiei.

Presedintele ALDE Europa, Hans van Baalen, a declarat vineri, in urma intalnirilor oficiale pe care le-a avut in timpul vizitei in Bucuresti, ca este preocupat de protocoalele secrete intre SRI si institutiile din domeniul justitiei, ele reprezentand un aspect negativ.

„Am spus ca sunt preocupat de protocoalele secrete si sa aruncam o privire si asupra observatiilor domnului Timmermans si ale Consiliului Europei asupra acestor protocoale, pentru ca este un lucru rau si sper ca va fi schimbat. Celelalte aspecte legate de consolidarea statutului judecatorilor si magistratilor sunt, de asemenea, importante”, a declarat Hans van Baalen.

Liderul ALDE Europa a precizat ca in cadrul discutiilor au fost abordate subiecte precum statul de drept, reforma din domeniul justitiei, aranjamentele secrete dintre serviciile secrete si institutiile din justitie. Hans van Baalen a precizat ca „aranjamentele secrete dintre serviciile secrete, DNA si alte servicii [institutii] nu exista in tara mea. Eu sunt din Olanda si in tara mea avem o lege, dar nu avem protocoale secrete. Asa ca am discutat acest aspect, am discutat despre subiecte precum referendumul referitor la casatorie in constitutie, toate acele subiecte pe care trebuie sa le dezbatem in UE”.

Presedintele ALDE Europa le-a sugerat partidelor aflate la putere, dar si celor din opozitie sa gaseasca un consens politic pentru a putea avea o viziune mai ampla asupra subiectelor de interes national.
''Speranta mea este aceea ca oameni atat din partidele de opozitie, cat si de guvernamant vor lucra in stransa colaborare pentru ca in tara mea, Olanda, daca avem un subiect foarte dificil incercam sa avem o viziune mai larga. Si acesta este un lucru bun. Dar repet, eu nu sunt liderul comisiei de investigatie, sunt aici pentru a discuta cu politicieni si ONG-uri. Si le multumesc din nou pentru ca au facut asta. Si de asemenea partenerilor din ALDE Romania pentru demersurile intreprinse, dar si celorlalti. A fost o intalnire buna”, mai spune presedintele ALDE Europa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img