marți, 16 aprilie, 2024

Presedintele Algeriei, Abdelaziz Bouteflika, incearca sa-si prelungeasca ramanerea la putere: Opozitia i-a respins initiativa de amanare a alegerilor

Distribuie:

Publicat:

Opoziţia din Algeria a respins miercuri decizia preşedintelui Abdelaziz Bouteflika de a amâna alegerile, subliniind că aceasta constituie o încercare a acestuia de a se menţine la putere, informează dpa, potrivitagerpres.ro.

În timpul unei reuniuni la sediul central al Frontului pentru Justiţie şi Dezvoltare din Alger, grupurile din opoziţie şi-au anunţat sprijinul pentru mişcarea populară de protest până când obiectivele acesteia vor fi atinse şi le-au cerut "parlamentarilor de onoare să părăsească Parlamentul".

Într-un comunicat, ei au îndemnat la convocarea unei adunări naţionale pentru a contracara "ameninţarea reală a autorităţilor la adresa stabilităţii naţionale". "Autorităţile nu pot continua să acţioneze împotriva voinţei poporului şi a Constituţiei şi nu sunt calificate pentru a conduce o perioadă de tranziţie în ţară", susţin grupurile de opoziţie.

Reuniunea opoziţiei a avut loc după ce sute de profesori au protestat miercuri în faţa clădirii Poştei Centrale din Alger şi în alte oraşe din această ţară, împotriva deciziei lui Bouteflika de a amâna alegerile programate pentru 18 aprilie.

Săptămânile de dinainte, opoziţia a eşuat în a conveni asupra unui candidat comun pentru alegeri.

Lunea aceasta, Bouteflika a anunţat că renunţă să mai candideze pentru un al cincilea mandat prezidenţial, amânând totodată alegerile, pe termen nedefinit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img