sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Presedintele american, Donald Trump, a afirmat ca negocierile cu China se desfasoara “foarte bine”

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri că negocierile cu China se desfăşoară "foarte bine", dar a refuzat să precizeze dacă este optimist în legătură cu finalul războiului comercial în curs, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

 

"China doreşte într-adevăr un acord (…) Vom vedea", a declarat Donald Trump înainte de vizita la Washington, pe 30 şi 31 ianuarie, a vicepremierului chinez Liu He, negociator-şef pentru comerţ al Beijingului.

"Au probleme din cauza taxelor vamale", a adăugat el, reamintind că acestea vor fi majorate "semnificativ" dacă până la începutul lunii martie nu se va ajunge la un acord.

"Negocierile cu China se desfăşoară foarte bine. Şi, oricare va fi finalul, va fi bine pentru noi", a mai spus liderul de la Casa Albă.

Războiul comercial dintre cele mai mari economii ale lumii au tensionat pieţele în ultimele săptămâni.

După o întâlnire cu omologul său chinez, Xi Jinping, pe 1 decembrie la Buenos Aires, preşedintele american a acceptat un armistiţiu de trei luni în impunerea de taxe vamale punitive introduse în primăvara lui 2018.

Pauza trebuie să permită celor două părţi să găsească un acord definitiv pentru a reduce deficitul comercial care îl irită pe Donald Trump, dar şi practicile considerate "neloiale" de americani, ca transferul forţat de tehnologie sau nerespectarea proprietăţii intelectuale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img