miercuri, 17 aprilie, 2024

Presedintele ANAF si secretarul premierului, administratori la Romgaz

Distribuie:

Publicat:

Presedintele ANAFBogdan Stan, si seful de Cabinet al prim-ministrului Sorin GrindeanuAlexandru Chirila, vor fi administratorii provizorii membri ai Consiliului de Administratie ai companiei de stat Romgaz, alaturi de actualul director Virgil Metea si de un fost director al Corpului de Control din Ministerul EconomieiGheorghe Gabriel Gheorghe. Potrivit unei notificari remise Bursei, statul, prin Ministerul Energiei, a adus o completare pe ordinea de zi la AGOA Romgaz din 26 si 27 aprilie, prin care se va vota revocarea fostilor administratori membri in CA ai Romgaz Dumitru Chisalita (presedinte CA), Aurora Negrut, Aristotel Jude si Razvan Stoicescu si numirea noilor administratori. De remarcat, Virgil Metea, directorul Romgaz, va reveni in functia de administrator al societatii, de unde fusese debarcat anul trecut de guvernul tehnocrat.

Gabriel Gheorghe a fost candidat din partea ALDE la ultimele alegeri parlamentare. Potrivit propriului CV, acesta a fost inspector in cadrul Garzii Financiare, director al Corpului de Control al Ministerului Economiei, seful Directiei Antifrauda – Anticoruptie a Ministerului Economiei si vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat al Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. Alexandru Chirila este fost consilier al premierului Sorin Grindeanu, de pe vremea cand ocupa postul de presedinte al Consiliului Judetean Timis. Chirila a fost in trecut consilier al primarului PNL de Timisoara, Nicolae Robu, dar si al altor lideri judeteni. Potrivit DeBanat.ro, in urma cu 20 de ani, Alexandru Chirila a lucrat la serviciul secret al Ministerului de Interne, DGIPI.

Tot in AGOA de la sfarsitul lunii, se va vota si durata mandatului administratorilor, initial de patru luni, dar si remunerarea lor. Salariul acestora are doua componente: una fixa si una variabila. In general, analizand declaratiile de avere ale actualilor membri, salariul lunar depaseste 10.000 de lei.

Romgaz este, alaturi de Hidroelectrica, cea mai mare si mai profitabila companie a statului roman si unul dintre cei doi producatori locali de gaze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img