vineri, 29 martie, 2024

Presedintele FIFA ia atitudine dupa incidentele rasiste din ultima perioada

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a făcut un apel către federaţii, ligi şi cluburi, să adopte “procedura în trei paşi” în cazurile de rasism la meciuri, conform căreia jocurile pot fi chiar abandonate, relatează news.ro

“În ultimele zile, a fost trist să vedem câteva incidente rasiste în fotbal. Este inacceptabil. Rasismul nu are ce căuta în fotbal, cum nu are ce căuta în societate.

FIFA este alături de Prince Gouano, Kalidou Koulibaly, Raheem Sterling, Danny Rose şi de orice alt jucător, antrenor, fan sau participant la un meci de fotbal care a suferit din cauza rasismului, indiferent dacă este vorba de cel mai înalt nivel profesionist sau de un teren de fotbal al unei şcoli. Rasismul trebuie să înceteze. Full stop.

Am introdus aşa numita ‘procedură în trei paşi’ la turneele noastre: un mecanism care le permite arbitrilor chiar să abandoneze meciul în cazul unor incidente legate de discriminare.

FIFA îndeamnă toate federaţiile membre, ligile, cluburile şi forurile disciplinare să adopte aceeaşi procedură, să trateze cu toleranţă zero incidentele de rasism în fotbal şi să aplice sancţiuni severe pentru astfel de comportamente.

Vom continua să luptăm împotriva rasismului şi le garantăm tuturor federaţiilor membre că au susţinerea noastră totală. Nu vom ezita să facem tot ce ne stă în putere pentru a eradica rasismul şi orice altă formă de discriminare din fotbal, la orice nivel şi oriunde în lume”, este comunicatul semnat de Gianni Infantino.

În ultimele zile, la câteva meciuri din Europa s-au înregistrat incidente rasiste, printre cei vizaţi de scandările rasiste numărându-se Prince Gouano şi Kalidou Koulibaly.

Conform procedurii “în trei paşi”, arbitrii au autoritatea de a întrerupe mai întâi meciul şi a cere să se facă un anunţ la staţia de amplificare pentru a se înceta comportamentul discriminatoriu, apoi să suspende meciul până când comportamentul discriminatoriu va înceta, după al doilea anunţ la staţie, şi în cele din urmă, dacă nu încetează manifestările discriminatorii, pot decide ca meciul să fie abandonat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img