vineri, 29 martie, 2024

Presedintele german Frank-Walter Steinmeier: Germania poate invata din efortul de vaccinare al Israelului

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a declarat marţi că ţara sa ar putea să înveţe din efortul de vaccinare al Israelului împotriva COVID-19, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Evocând acest important progres în cadrul vizitei de stat a preşedintelui israelian Reuven Rivlin la Berlin, Steinmeier a afirmat că programul israelian s-a bucurat de "multă atenţie şi un mare respect în Germania".

"Cred că şi alţii, inclusiv noi, pot învăţa din aceasta", a adăugat el.

Campania de vaccinare a fost lansată de autorităţile israeliene la 19 decembrie şi este considerată una dintre cele mai de succes din lume.

Numărul cazurilor grave şi de noi infecţii a scăzut considerabil în Israel. Până în prezent, peste 5,2 milioane din cei aproximativ 9 milioane de israelieni au primit prima doză de vaccin, iar puţin sub 4,3 milioane şi rapelul.

În schimb, campania de vaccinare al Germaniei a fost ţinta criticilor pentru ritmul său lent, notează DPA.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Biroul lui Steinmeier a declarat înaintea acestei întâlniri că cei doi şefi de stat intenţionau să discute despre pandemie şi distribuirea echitabilă a vaccinurilor pe plan internaţional.

Steinmeier a vizitat Israelul în ianuarie anul trecut, fiind primul şef de stat german care a susţinut un discurs la Forumul Mondial al Holocaustului de la Yad Vashem.

Cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea supravieţuitorilor lagărului de concentrare Auschwitz, cei doi şefi de stat s-au întâlnit din nou şi au comemorat milioanele de evrei ucişi de regimul nazist.

De acolo, Steinmeier şi Rivlin s-au deplasat împreună cu avionul la Berlin, unde au rostit discursuri memorabile în parlamentul german, aducând un omagiu victimelor naţional-socialismului, aminteşte DPA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img