marți, 23 aprilie, 2024

Presedintele Igor Dodon, un nou gest controversat IMPOTRIVA Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Igor Dodon nu a semnat decretul privind detasarea unui grup de militari moldoveni in vederea participarii la un exercitiu militar in aceste zile in Romania, relateaza portalul Deschide.md, citand o declaratie facuta in acest sens chiar de liderul moldovean, dupa intrevederea avuta marti cu adjunctul secretarului general al NATO, Rose Gottemoeller, in cadrul vizitei sale la Bruxelles.

“O astfel de solicitare (privind detasarea contingentului militar) se afla pe masa presedintelui. Am cerut argumente suplimentare. La intoarcere, maine dimineata (miercuri), vom vedea care sunt argumentele de participare la o misiune in Romania. Nu am semnat. Ne vom clarifica, semnam sau nu. Sa vedem pentru ce sa mearga acolo’, a declarat Dodon, care a spus ca mai intai trebuie desemnat un titular la Ministerul Apararii, apoi “sa vedem cum procedam”.

Militari ai armatei Republicii Moldova au participat activ pana in prezent la exercitii militare in statele vecine, Romania si Ucraina, noteaza Deschide.md.

Ministerul moldovean al Apararii a ramas fara ministru dupa ce Igor Dodon l-a demis la 27 decembrie pe Anatol Salaru, la initiativa presedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Liberalii au solicitat ca functia vacanta la sefia institutiei sa revina ministrului mediului, Valeriu Munteanu, insa Dodon sustine ca la conducerea ministerului trebuie sa vina un “profesionist si un patriot”.

In cadrul intrevederii cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, Igor Dodon a declarat ca nu este momentul oportun pentru a deschide acum un Birou NATO la Chisinau si a cerut, totodata, Aliantei sa semneze un acord prin care sa recunoasca statutul permanent de neutralitate a republicii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img