vineri, 19 aprilie, 2024

Presedintele Iohannis este prezent in poligonul de la Cincu. Seful statului participa la cel mai mare exercitiu militar NATO – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns sambata, la Cincu – Brasov, unde se desfasoara exercitiul militar multinational «Saber Guardian 2017», cel mai mare exercitiu militar organizat de NATO la care participa aproximativ 25.000 de militari si peste 2.000 de mijloace de lupta din 22 de tari aliate si partenere. Exercitiul militar are loc pe teritoriul Bulgariei, Romaniei si Ungariei, aproximativ 17.000 de militari fiind desfasurati in tara noastra.

«Cred ca vom avea ocazia sa vedem o aplicatie de exceptie, nu cea mai mare din Romania, ci cea mai mare dintr-un stat NATO», a spus presedintele Klaus Iohannis. Seful statului a fost intampinat de ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, dar si de seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca, fiind primit cu onoruri militare.  La Cincu mai sunt prezenti si presedintele Comitetului Militar al NATO (CMC), Petr Pavel, consilierul prezidential Ion Oprisor, secretarul de stat in MApN Mircea Dusa si secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img