joi, 18 aprilie, 2024

Presedintele Klaus Iohannis, despre atacul terorist din Franta: “Ramanem impreuna in lupta impotriva terorismului”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a condamnat, vineri seara, atacul terorist care a avut loc in localitatea Trebes din Franta. "Ramanem impreuna in lupta impotriva terorismului", a scris presedintele pe Twitter, potrivit news.ro.

"Condamn cu fermitate atacul care a avut loc la Trebes. Condoleante pentru tragica pierdere de vieti. Ramanem impreuna in lupta impotriva terorismului. Solidaritate cu Franta", a scris presedintele Klaus Iohannis, vineri seara, pe contul de Twitter.

Mai multi oameni au fost luati ostatici, vineri, intr-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Frantei, fiind auzite si focuri de arma. 

Ostaticii au fost eliberati in urma unei actiuni a fortelor de ordine, iar, conform BBC, atacatorul a fost impuscat de catre politie. Informatia a fost confirmata oficial de catre autoritati.

Vezi si: Trei persoane si-au pierdut viata si alte '16 au fost ranite in urma unor atacuri in Franta

Barbatul a deschis focul in supermarket in jurul orei locale 11:00 (12:00 ora Romaniei). El s-a revendicat de la gruparea Stat Islamic, iar incidentul este tratat drept un atac terorist de catre autoritatile franceze. 

Emmanuel Macron a declarat in cadrul unei conferinte de presa tinute impreuna cu Angela Merkel la Bruxelles ca luarea de ostatici pare sa fie un atac terorist. El a adaugat ca se va intoarce la Paris in cateva ore pentru a coordona viitoarele actiuni ale Guvernului. 

In urma atacului, cel putin doua persoane au murit, iar alte trei au fost ranite conform unui bilant oficial provizoriu al Ministerului de Interne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img